Тимошенко побачила у посланні гаранта лише стратегію освоєння ресурсів певною групою осіб

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.04.2011 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13642

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що сьогоднішнє послання Президента Віктора Януковича свідчить про відсутність у його політичній команді стратегічного бачення розвитку держави.

"В посланні Президента не було справжньої стратегії, справжнього вболівання за кожен її пункт, розуміння того, що робити з країною сьогодні, завтра, післязавтра, через рік, через два роки, тому що справді те, що він проголосив, більше походило на комп'ютерну компіляцію стандартних заїжджених банальних висловлювань, які переписуються з однієї програми в іншу останні 20 років. Стратегії немає", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам у парламенті.

Лідер партії "Батьківщина" переконана, що підсумки роботи команди Президента за 2010 рік продемонстрували лише її споживацьке ставлення до державних ресурсів України. "Це значить, що країну Президент розглядає як ресурс, яким ще можливо трошечки може поживитися його оточення", - вважає вона.

Юлія Тимошенко переконана, що такий політичний курс нинішньої влади може призвести до повного занепаду соціально-економічного розвитку держави. "За рік свого правління він (Янукович) зміг тільки на одну третину втілити свої плани та бажання в життя. І якщо тільки одна третина втілення їх планів призвела до того, що життя людей стало настільки важким і непрогнозованим, то що тоді буде, якщо втіляться ще дві третини", - наголосила лідер партії "Батьківщина".

"Наскільки я зрозуміла, то одна третина, яка виконана, це для них "Укртелеком", "Росукренерго", для них це підприємства енергетики, земля, яку вони вже розпланували між собою. Для них це 60% відкатів від побудови об'єктів Євро-2012, і для них це - всі фінансові ресурси, які вони здобувають через Національний банк. Для них все це - одна третина", - додала вона.

Тимошенко також вважає, що в посланні Президента не прозвучало стратегії зовнішньополітичних відносин України. "В стратегічному посланні Президента не було нашої стратегії міжнародної позиції, міжнародних стосунків, нашої стратегії співпраці зі світом. Як завжди було оголошено два вектори — це одночасно Європейський Союз із зоною вільною торгівлі і угодою про асоціацію і це Митний Союз з Російською Федерацію по якійсь дивній незрозумілій моделі", - підкреслила лідер партії.

"Це говорить про те, що Україна, а вірніше, її сьогоднішнє керівництво не має зовнішньополітичної стратегії, не має уявлення, як її втілювати в життя. Вони хочуть стояти на місці, нікуди не рухаючись і при цьому, щоби їм ніхто в тому числі з іноземних інвесторів, з міжнародних організацій і структур не заважали споживати те, що їм в якості ресурсів подобається в Україні", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.