СБУ рапортує про завешення розслідування “смітникового теракту”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.04.2011 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13645

Слідчий відділ управління СБУ в Донецькій області завершив розслідування кримінальної справи про вибухи в Макіївці, які сталися 20 січня.

“Макіївські підривники”: Антон Волошин, Дмитро Онуфрак

Двом мешканцям Донеччини були висунуті обвинувачення за статтею "тероризм". Як повідомила прес-служба СБУ, затримані наразі завершили ознайомлення зі справою і 7 квітня матеріали були передані до прокуратури області.

"У межах досудового слідства проведено понад 40 слідчих відтворень, більше 30 експертиз, понад 20 очних ставок", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, за підозрою в організації вибухів у Макіївці були затримані 22-річний Антон Волошин і 23-річний Дмитро Онуфрак, мешканці Донеччини. Якщо юнаків визнають винними, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Водночас рідні хлопців вважають, що їх звинувачують у тому, чого вони не скоювали, а зізнання з них просто "вибили". Мати одного з юнаків розповіла, що слідчі їй погрожували і змушували підписувати свідчення, яких вона не давала.

Крім того, у ЗМІ просочилася інформація з джерел в СБУ про те, що під час проведення слідчих дій було встановлено, що затримані дійсно не могли здійснити ці вибухи.

Як відомо, рано вранці 20 січня в Макіївці сталися два вибухи. На місці події знайшли записку, в якій загадкові підривники вимагали 4,2 млн євро. Утім, вони так і не прийшли за грошима. За фактами вибухів було порушено кримінальну справу за статтею "тероризм".

Від “Аратти”: чи не виявляться обвинуваченні черговими "вередюками"? - поки що питання риторичне. І це природно, бо й нині діє сталінська система правоохоронних органів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.