Замість хлорки кияни питимуть французьку хімію

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 7.04.2011 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13650

На базі АК «Київводоканал» проходить випробування нового сучасного дезинфікуючого засобу, що за своїми якісними характеристиками значно зручніший у використанні, ніж хлорне вапно, яке застосовується для дезінфекції зараз, повідомили в прес-службі компанії

Препарат може використовуватися на об´єктах водоканалу за наступними напрямками: дезинфекція водопровідних і каналізаційних споруд, обладнання, свердловин, резервуарів чистої води, споруд та обладнання бюветних комплексів; профілактична дезінфекція поверхонь лабораторних приміщень тощо.

Зручність у застосуванні засобу полягає в тому, що на відміну від хлорного вапна, що зберігається у вигляді порошку, цей препарат виробляється в таблетках. Використання таблеток дозволяє спростити процедуру виготовлення робочих розчинів, замінити великі за обсягом запаси хлорного вапна та інших сипучих і рідких дезінфекційних засобів. Крім того, засіб має тривалий термін зберігання і не потребує контролю якості під час зберігання.

Як наголошується в повідомленні, препарат французького виробництва - на принципах взаємовигідного співробітництва з перспективою подальшої співпраці - безкоштовно наданий "Київводоканалу" торговим домом «Санітарний щит України».

Якщо виробничі випробування цього засобу підтвердять ефективність знезаражуючого ефекту і доцільність використання, "Київводоканал" розгляне можливість подальшого його застосування і відмови від хлорного вапна, а в деяких випадках - рідкого хлору та гіпохлориту натрію.

Фахівці підприємства зазначають, що засіб відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України. Зміст діючих речовин: 80-82% натрієва сіль дихлорізоціанурової кислота.
У "Київводоканалі" також зазначають, що на сьогодні питна вода Києва за всіма показниками відповідає вимогам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.