Холодна війна-2. Україна допомогла Китаю у створенні авіаносного флоту

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.04.2011 00:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13652

Китай практично закінчив модернізацію авіаносного крейсера “Варяг”, усі роботи над яким буде завершено цього року, пише New York Times.

Крейсер “Варяг” на суднобудівному заводі у Миколаєві

Фотографії авіаносця вперше представлені широкій публіці. Їх оприлюднило Сіньхуа.

Роботи з модернізації авіаносця, купленого у України в 1998 році, проводяться на верфі в прибережному місті Далянь на сході країни.

Публікація фотографій “Сіньхуа” супроводжується коментарем: "Великий авіаносець, який незабаром буде спущений на воду, стане реалізацією 70-річних амбіцій Китаю щодо створення власного авіаносного флоту", пише New York Times.

Згідно з повідомленням, до завершення наближаються всі види робіт, крім модернізації системи радарів.

Представник прес-служби міноборони Китаю відмовився коментувати оприлюднені фотографії, зазначивши, що "Китай відданий політиці миру".

Як відомо, Україна також співпрацює з ВМФ Росії. Перший російський авіаносець, можливо, буде побудований в кооперації з українськими корабелами, повідомило джерело в Головному штабі ВМФ Росії. Також раніше Україна запропонувала Росії забезпечити добудову ракетного крейсера "Україна", який може увійти до складу ВМФ РФ.

Роботи з модернізації авіаносця, придбаного в Україні в 1998 році, виконуються на верфі в прибережному місті Далянь на сході Китаю. Фото - “Сіньхуа”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.