Кузьмін розповів, через що сидить Луценко

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.04.2011 12:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13655

Екс-голова МВС Юрій Луценко був заарештований, оскільки він міг виїхати за кордон і попросити політичного притулку.

Про це в інтерв'ю Фокусу заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Рішення про арешт Луценка приймав суд. Законно і обґрунтовано. Ось кілька фактів. Виступає соратник Луценка пан Москаль і розповідає, що у них був план по виїзду Луценка за кордон та надання йому політичного притулку. Це недостатня підстава?", - спитав він.

"А коли обвинувачений зриває слідчі дії, це нормально? А коли йому привозять повістку і просять з'явитися в прокуратуру, а він на ній пише "Могильов - дурень" і розписується? Це нормальна реакція екс-міністра? Це шанобливе ставлення до слідства і колег-міліціонерів?", - обурився Кузьмін.

За словами першого заступника генпрокурора, після арешту Луценко не став швидше читати справу.

"Він знайомиться з матеріалами справи вже два місяці. Читає то по 5 аркушів на день, то по 100 аркушів. Закон дає йому таке право", - сказав Кузьмін.

"Для нас арешт не самоціль. У слідства інше завдання - максимально ефективно і швидко викрити злочинця, виключити саму можливість сховатися і перешкодити розслідуванню справи, встановленню істини. Для цього обирається запобіжний захід, а не для того, щоб обвинувачений просто сидів у в'язниці, а не вдома", - зазначив він.

"Після того, як розслідування справи закінчено і обвинувачений ніяк не може перешкодити слідству, слідчий вправі звільнити арештованого, що дуже часто робиться", - додав Кузьмін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.