Тушкований парламент вже ухвалює закони проти Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2011 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13659

Фракція «БЮТ-Батьківщина» заявляє, що проурядова більшість сьогодні намагається прийняти закон, спрямований проти лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Як заявив народний депутат Володимир Яворівський, більшість намагається протягти у парламенті законопроект №8006 про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу щодо ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справи.

За його словами, «сьогодні на очах у заляканого суспільства відбувається жорстока розправа над опозицією».

«Зараз парламент проголосує закон, який приймається проти однієї особи - Юлії Тимошенко. Вони хочуть її швидесенько довести до суду, навішати судимість і недопустити до парламентських та президентських виборів», - наголосив Яворівський.

У свою чергу лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко заявив, що зазначений закон виключно політичний.

Він зазначив, що за оцінками юристів, цей закон не може діяти по тим термінам, які в ньому записані, він покликаний посадити одну людину.

«Це свавілля, це атака на лідера опозиції - Юлію Тимошенко, і ми категорично протестуємо проти цього і засуджуємо таку антидемократичну практику», - наголосив Кириленко.

Народний депутат Олена Шустік зазначила, що даний законопроект передбачає, що за поданням слідчого чи прокурора суд буде визначати час, протягом якого обвинувачений має ознайомитися зі справою, а із спливом встановленого строку матеріали будуть передаватися прямо до суду.

«Провладна більшість вкотре вказує громадянам на їх беззахисність і відсутність права. Встановлення такого механізму впливу на обвинуваченого та його захисника є недоцільним і на практиці не сприятиме вирішенню проблеми зловживання правом на ознайомлення», - сказала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.