Нардеп Ар’єв впевнений - закон про боротьбу з корупцією від Януковича - працювати не буде

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2011 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13660

Депутат Верховної Ради від “Народної самооборони” Володимир Ар’єв розкритикував вчорашній поспіх народних депутатів провладної більшості, які до вечора в авральному порядку приймали законопроект “Про засади запобігання і протидії корупції в Україні”.

“Регіонали” працювали майже до 9 вечора, звично голосуючи за відсутніх у залі депутатів. Нагадаємо, що вимога прийняти якнайшвидше цей закон, поданий Президентом, прозвучала від самого Віктора Януковича під час вчорашнього виступу в парламенті.

“Я взагалі не бачу сенсу в подібних ударних темпах роботи, оскільки спочатку закони ухвалюються без обговорення, а потім до них змушені повертатись і вносити зміни. Наприклад, один з законів, який вчора приймався, був поправкою до тих, які нещодавно були прийняті без обговорення. В результаті того, що більшість нікого не слухає, а пре тупим буром, потім доводиться терміново виправляти, бо виходить же просто жах, а не закон”, - заявив Володимир Ар'єв, повідомляє прес-служба партії.

“Вчора Президент також сказав, що треба боротися з корупцією... У нас ще жоден з президентів у своєму зверненні до Верховної Ради не заявляв, що “я буду красти і мені треба створити для цього всі умови”! Слова цієї людини порожні, за ними нічого не має, тому що якщо боротися з корупцією, то йому треба саджати себе самого: за “Межигір'я”, за створення схем “кришування” конвертаційних центрів і так далі”, - вважає “самооборонець”.

“Ухвалений вчора закон значно гірше тих, які були прийняті Верховною Радою у липні 2009 року, а потім — скасовані. Ті закони дійсно могли дати реальні плоди у боротьбі з корупцією. А це — просто помахати папірцем перед суспільством і Заходом що “от ми боремося з корупцією. Яка може бути боротьба з корупцією, якщо дуже погано виписаний механізм декларування витрат державних посадовців, немає офіційного порівняльного аналізу витрат та доходів, наявного майна? Дуже багато речей, які свідчать, що боротьби з корупцією насправді не буде. Цей закон буде застосовуватись хіба що вибірково, коли вигідно буде повернути його проти тих, хто раптом став владі неугодний. І то, він і для цього заслабкий”, - заявив Ар'єв.

“Давно вже треба цим клоунам з влади зрозуміти, що люди їхні потуги створити вигляд бурхливої діяльності сприймають вже не зі сміхом, а зі злістю”, - попередив “самооборонець”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.