Тарас Чорновіл вимагає, щоб ГПУ допитала Ющенка

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 11.04.2011 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13671

Народний депутат Тарас Чорновіл хоче, щоб Генпрокуратура допитала екс-президента Віктора Ющенка у справі його батька.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Перший пункт – по нараді в кабінеті Ющенка в кінці 1998 року з деякими нацдемами на тему, що робити з Чорноволом, і куди його подіти. Вони хотіли, щоб усі демократичні сили об'єдналися під Віктора Андрійовича на президентські вибори у 2004 році. Він мав стати лідером, все очолити, тільки для цього треба було щось зробити з Чорноволом, бо він категорично від такої ідеї відмовився. Я розумію, що там не приймали рішення про вбивство. Але відбулася координація з планами, які вироблялися адміністрацією Кучми щодо розколу в "Русі", щоб його зруйнувати", - зазначив депутат.

За його словами, також треба допитати екс-президента з приводу його участі у фінансуванні розколу "Руху".

"Основне – це фонд "Соціальний захист". На президентських виборах 1999 року це був головний неформальний штаб Кучми. Мав два офіси. Головою правління був Ющенко, який забезпечив мільярдні фінанси на виборчу кампанію Кучми і проводив брудні операції. У цього штабу в прямому підпорядкуванні був міністр Юрій Кравченко, який мав зобов'язання виконувати всі вказівки керівництва цього фонду. Він це і робив", - наголосив Чорновіл.

"Кучма ніколи не казав вбити когось. Це рішення (про вбивство В'ячеслава Чорновола – Gazeta.ua.) було прийнято в компанії Волкова, Ющенка та тих, хто був із ними. Хто саме це вирішив, я не знаю. Про це Ющенка треба однозначно допитати", - додав політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.