Через майже 2,5 роки ГПУ згадала про доручення Ющенка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.04.2011 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13680

Генеральна прокуратура України порушила ще одну кримінальну справу стосовно колишнього прем’єр-міністра України, лідера партії ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

Про це повідомив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Порушено кримінальну справу стосовно екс-прем'єра за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Ющенко ще в лютому 2009 року ввів своїм указом рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про проведення Генеральною прокуратурою і Службою безпеки перевірки дотримання українськими посадовими особами українського законодавства при проведенні переговорів і укладанні з РФ контрактів з поставок і транзиту природного газу.

Генпрокуратурі та СБУ було доручено перевірити дотримання порядку підготовки і затвердження директив на переговори, а також дотримання самих директив при проведенні переговорів.

При цьому в рішенні РНБО наголошувалося, що одноособове визначення прем'єром Тимошенко директив для української делегації і низка умов підписаних контрактів несуть істотні ризики для України.

Зокрема, Рада називала базову ціну на газ ($ 450 за 1000 куб. М - ІФ) у формулі, затвердженій в контракті НАК Нафтогаз України і ВАТ Газпром на 2009-2019 роки, економічно необґрунтованою та однією з найвищих у Європі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.