Свій до свого по своє. Зіц-власника “Межигір’я” запідозрили в Австрії у зловживаннях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.04.2011 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13682

Йоган Вановітц, директор австрійської фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає номінальним власником резиденції “Межигір’я”, підозрюється у маніпуляціях на біржі.

Йоган Вановітц

Як написало віденське видання Kurier, в зв'язку з цим австрійський Euro Invest Bank був змушений зняти Вановітца з посади, повідомляє в суботу “Українська правда”.

Його звільнили в зв'язку з підозрою на маніпуляцію з курсами акцій Telekom Austria ще у 2004 році, в якому брала участь компанія Euro Invest Bank - вони викупили акції перед закриттям біржі і це штовхнуло їх курс вгору - в результаті менеджери телекому отримали бонусів на 9 мільйонів євро.

Паралельно Йоган Вановітц (Johann Wanovits) був призначений директором австрійської фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає власником 99% акцій у фірмі "Танталіт", що за документами володіє колишньою резиденцію "Межигір'я".

При цьому Euro Invest Bank на 65% є номінальним засновником фірми Euro East Beteiligungs GmbH в інтересах неназваного клієнта.

Решта 35% фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає кінцевим власником "Межигір'я", належать юристу з Ліхтенштейну, який також діє в інтересах анонімних клієнтів.

Резиденція “Межигір’я”

Як відомо, у резиденції "Межигір'я" проживає Президент України Віктор Янукович.

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив задовольнити позов Кабінету міністрів, яким уряд домагався документів на оренду землі в резиденції "Межигір'я". Як стало відомо, це рішення було ухвалено ще 16 листопада 2010 року. Папери, які вимагав уряд, могли підтвердити або поставити під сумнів законність операції про оренду земельної ділянки, де проживає зараз Президент Віктор Янукович.

У свою чергу, Янукович заявив, що на законних підставах проживає в приватному будинку на території резиденції "Межигір'я".

16 вересня 2009 року Кабінет міністрів надав території резиденції "Межигір'я" статус історико-культурного природного заповідника. Але незабаром це рішення скасували.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.