Луцькі націоналісти розігнали комуністів, що збирали гроші на пам’ятник Сталіну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2011 02:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13690

Волинські націоналісти вчора, 11 квітня, під час акції «Геть комуну! Геть Сталіна!» прогнали з центральної площі Луцька прихильників комуністичної партії, які впродовж останнього тижня збирали пожертви на відновлення пам’ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

Більше сотні патріотів – переважно молодь та люди похилого віку, тримали жовто-блакитні та червоно-чорні стяги і скандували антикомуністичні гасла, повідомляє ZAXID.NET.

Організованою групою націоналісти підійшли до намету комуністів: наполегливо вимагали згорнути намет та піти геть з Театральної площі і не провокувати лучан на конфлікт, повідомили у прес-службі «Національного альянсу».

Частина комуністів розійшлась, проте десяток лівих радикалів з «Антифашиського комітету України», які залишились, вигукували образи в сторону літніх людей – членів Братства ОУН-УПА та запевняли присутніх, що комунізм житиме вічно, а пам’ятнику Сталіна в Луцьку – бути.

У результаті учасники акції потрощили червоний намет, знищили портрети Сталіна та поламали опори і столик, що перебував в наметі. Не обійшлося і без дрібних сутичок.

Після розгрому намету комсомольці зібрали рештки своїх речей і під охороною міліції та вигуки «Ганьба!», «Геть комуну з Луцька!» сіли в автомобіль міліції і покинули майдан.

Нагадаємо, що впродовж минулого тижня представники комуністичної партії організували у Луцьку збір коштів на відновлення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі. Також вони обіцяли встановити пам’ятник вождю в Луцьку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.