На Донбасі люди вже втратили довіру до Партії регіонів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.04.2011 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13711

На Донеччині посилюється незадоволення громадян діями місцевої влади. На думку експертів, причина в тому, що важливі рішення й зміни впроваджують, абсолютно ігноруючи думку громадськості.

Упродовж останнього часу на Донеччині відбуваються численні акції протесту різних груп громадськості. Люди протестують проти закриття шкіл і лікарень, будівництва сміттєспалювального заводу, підвищення квартирної плати в 2 рази, вирубки дерев, порушення релігійних прав.

На мітинги виходять батьки школярів, екологи, ошукані вкладники, прихильники Української православної церкви Київського патріархату. "Утиск інтересів громадян з боку влади посилюється на тлі погіршення загальної соціально-економічної ситуації та падіння рівня життя. Тому на Донеччині і відбувається такий викид протестної енергії", - прокоментував ситуацію голова громадської ради при облдержадміністрації, політолог Володимир Кіпень.

Кіпень зазначив, що громадська рада виступила із заявою, в якій висловила занепокоєння суспільною ситуацією в регіоні. За словами політолога, влада на Донеччині діє за старими методами, які не мають нічого спільного з демократичними принципами, що проголошуються. Реформи задумуються в кабінетах посадовців, а врахування інтересів громадськості повністю виключається.

Водночас, за словами експерта, місцева влада не очікувала масових протестів на Донеччині у відповідь на свої дії і навіть розгубилася. На думку політолога, позиція громадської ради та громадські протести мають все ж таки призвести до проявів розуміння з боку влади, і вона утримається хоча б від поспішного закриття шкіл. Утім, неможливо виключати, каже експерт, що сьогоднішні заяви про прислухання до голосу громадськості не виявляться лише бюрократичним заграванням.

Як повідомлялося, за даними соцопитувань 45,3% українців готові взяти участь в акціях протесту проти зростання цін, невиплати зарплат, корупції, політичної ситуації в країні тощо.

В цілому, за 15 місяців (з жовтня 2009 року по грудень 2010 року) в Україні зафіксовано понад 3600 протестних дій, тобто 8 мітингів щодня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.