У Львові тисячі студентів протестують проти політики Табачника

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 13.04.2011 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13717

Сьогодні, 13 квітня, у Львові відбувається студентський масовий протест «Проти деградації освіти».

Біля пам’ятника Іванові Франку відбувся спільний мітинг студентів Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка» та Національного лісотехнічного університету України, а відтак рушили протестною колоною через центр міста до Львівської обласної державної Адміністрації, щоб передати представникам влади свої вимоги.

Близько двох тисяч студентів з червоно-чорними та синьо-жовтими прапорами пройшли центром міста, вигукуючи гасла «Слава нації! Смерть ворогам!» та «Табачнику – Ні!».

Ця акція – частина всеукраїнської кампанії «Проти деградації освіти», спрямованої проти останньої редакції законопроекту «Про вищу освіту» зокрема та законотворчої політики Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в цілому.

Організатори акції наголошують, що дії МОНМСу спрямовані на знищення вищої освіти в Україні. На їхню думку, політика міністра Табачника призведе до того, що українська освіта стане таким собі забігом з перешкодами, які стають причиною пониження якості освіти і перетворять виші на осередки корупції, а не навчання. Ініціатори протесту вважають, що політика Міністерства освіти спрямована не на підвищення рівня знань студентів, а на комерціалізацію освіти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.