Українські вчені хочуть відібрати місячну ділянку у Шварценеггера

Автор/джерело -  © «Оглядач»



Дата публiкацiї - 6.11.2006 21:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1372

Українські науковці попереджають про нелегітимність продажу та купівлі ділянок на Місяці, Марсі та інших небесних об’єктах.

Така чудова ділянка під стадіон пропала...

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві сказав директор Міжнародного космічного центру НАНУ Юрій ШЕМЧЕНКО.

«Цей продаж абсолютно нелегітимний і не тягне за собою жодних юридичних наслідків», - сказав він.

За словами Ю.ШЕМЧЕНКА, сьогодні продажем земельних ділянок на Місяці або Марсі займаються приватні особи. Він наголосив, що ця транзакція не санкціонована жодними документами міжнародного права. Водночас він зазначив, що люди можуть назвати певним ім’ям нову зірку, і воно буде зареєстровано на міжнародному рівні.

Як відомо, на Місяці та Марсі продано понад 2 млн. ділянок. Серед власників – Рональд Рейган і Джиммі КАРТЕР, Джон ТРАВОЛТА, Том КРУЗ, Ніколь КИДМАН, Клінт ИСТВУД, Арнольд ШВАРЦЕНЕГГЕР, РОНАЛЬДО, Денніс ХОППЕР, Олег БАСІЛАШВІЛІ, Олександр РОЗЕНБАУМ, Юрій ШЕВЧУК, Ілля ЛАГУТЕНКО.

Продажем ділянок з 1980 року займається «Місячне посольство». За цей час продано лише 7% поверхні Місяця. Вартість одного акра (40 соток) на Місяці становить близько 150 доларів. Покупець отримує сертифікат про право на власність і фотографії ділянки, зробленої американським супутником.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.