ПАРЄ прийняла резолюцію по Грузії, вказавши на окупацію Росією її територій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2011 02:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13723

130 голосами проти восьми Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію по Грузії. ПАРЄ висловила свою задоволеність нинішніми зусиллями влади і чіткою політичною волею у боротьбі з корупцією в Грузії.

ПАРЄ прийняла резолюцію по Грузії вказавши на окупацію Росією її територій

Як повідомляє “Грузія-Online”, незважаючи на опір російської делегації, в текст резолюції було записано, що території Грузії - Абхазія і Південна Осетія - окуповані Російською Федерацією, і на цих територіях, де стоять російські війська, порушуються права людини.

Текст резолюції підготували доповідачі РЄ Кастріот Іслам і Майкл Янсен.

Після представлення звіту відбулися дебати, в яких взяли участь і члени грузинської делегації. Вони подякували доповідачам за виконану роботу.

Глава делегації - віце-президент ПАРЄ Петре Цискарішвілі загострив увагу на проблемі біженців, захисту їх прав та поліпшенні їхніх соціально-побутових умов. За його словами, життя цих людей було до недавнього часу нестерпним, але уряд Грузії зумів покращити їхні умови.

Про демократичні реформи в Грузії розповів один з доповідачів ПАРЄ Майкл Янсен.

«Раді Європи добре відомо, що відбулося в 2008 році. Незважаючи на це, Грузія йде правильним курсом. Сьогодні це більш демократична та відкрита країна», - підкреслив він.

Проте, Рада Європи вирішила продовжити процедуру моніторингу «в очікуванні подальшого прогресу» з ключових питань.

Вітаючи ініціативи, вжиті владою для подолання поляризації та зміцнення позицій та ролі опозиції, текст резолюції підкреслює, що майбутні президентські та парламентські вибори будуть «лакмусовим папірцем» для консолідації зрілої, більш широкої та надійної демократичної системи. З цієї точки зору, ПАРЄ настійно рекомендує прийняти абсолютно новий виборчий кодекс.

Європейські парламентарії висловили «задоволення від поточних зусиль та чіткої політичної волі щодо боротьби з корупцією».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.