Податковий кодекс у дії: підприємці Львова масово закривають бізнес

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 14.04.2011 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13730

Чергове економічне досягнення влади “проФФесора економіки”. Підприємці Львова масово згортають свій бізнес. Про це повідомили в управлінні державної реєстрації Львівської міської ради.

Причина - новий Податковий кодекс. Понад півроку підприємці протестували проти нього і попереджали, що працювати за нових умов не зможуть і врешті таки почали закриватися.

Від початку року власну справу згорнули уже 60 підприємців - юридичних осіб, а з фізичними узагалі катастрофа - понад 400 - припинило бізнес. Різко поменшало й охочих розпочати власну справу.

"Якщо раніше ми реєстрували 5 з половиною тисяч в рік, то зараз не зареєструємо. Я навіть боюся прогнозувати щось", - розповідає головний державний реєстратор Львова Володимир Дуда.

Яскравим прикладом того, як вплинув Податковий кодекс на бізнес, є львівський ринок «Торпедо». Уже майже 30% кіосків там закрилися.

«Базар ледве жеврів і так через економічну кризу. А тепер ще ті податки збільшилися, ті невимовні черги у податковій, кожен місяць віддавати такі гроші – за що? Люди масово закрилися, а всі решта змушені піднімати ціни», - скаржиться підприємець ринку Оксана Козлова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.