За версією Могильова всі затримані які вмерли в буцегарні - потрапили туди, щоб заплямувати органи підозрою

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.04.2011 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13736

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що з початку 2011 року в міськрайорганах міліції зафіксовано 13 смертей, і всі затримані померли з незалежних від правоохоронців причин.

Могильов уточнив, що з цих смертей чотири є випадками самогубства, шість - наслідком проблем з серцем, одна - наслідком захворювання на епілепсію, одна - наслідком туберкульозу, а ще одна смерть настала в результаті отриманих до затримання міліцією тілесних ушкоджень.

"З року в рік кількість таких прикрих випадків залишається приблизно на одному рівні, отже, говорити про якесь небувале зростання не варто", - запевнив він в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

При цьому Могильов визнав, що випадки застосування насильства в міліції ще трапляються.

"Повірте, ми докладаємо максимум зусиль, щоб боротися з цим неподобством. Але треба враховувати, що наші працівники постійно спілкуються з соціально неблагополучними верствами населення - нерідко серед затриманих зустрічаються нарко- та алкозалежні, ВІЛ-інфіковані, особи без певного місця проживання, здоров'я яких підірване, а поведінка неадекватна", - сказав міністр.

як повідомлялося раніше, Харківська правозахисна група з посиланням на свої дані заявила, що за перші три місяці 2011 року зафіксовано 15 випадків смерті людей у відділках міліції.

"Якщо так буде йти і далі - в середньому 5 людей на місяць, - то можна очікувати, що в цьому році загине більше людей, ніж в минулому", - заявив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров. Водночас, за його словами, не можна стверджувати, що всі ці трагічні випадки були пов'язані із застосуванням насильства з боку міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.