Справа Гонгадзе. ГПУ завершує розслідування справи Кучми

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.04.2011 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13748

Генпрокуратура України завершує розслідування справи відносно другого президента країни Леоніда Кучми, заявив Генпрокурор Віктор Пшонка.

"Слідчий Генеральної прокуратури завершує розслідування справи за обвинуваченням Кучми. Слідство зібрало матеріали і ми вважаємо ці матеріали об´єктивними", - сказав він на прес-конференції в п´ятницю у Вінниці.

"Ми готові наступного тижня завершити розслідування і пред´явити матеріали для ознайомлення (Л.Кучмі - ред.)", - додав Пшонка.

За словами генпрокурора, з направленням до суду "справи Кучми" розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не припиняється. "Кримінальна справа щодо вбивства Гонгадзе надалі розслідується... З направленням до суду справи Пукача (колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача - ІФ) і Кучми справа не припиняється і не зупиняється", - підкреслив Пшонка

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу щодо Л. Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони М. Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Кучма перебуває на підписці про невиїзд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.