Журналісти Kyiv Post оголосили страйк

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.04.2011 02:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13751

Редакція газети Kyiv Post заявляє про початок страйку на знак протесту проти цензури. Про це йдеться в заяві редакції, поширеній у п’ятницю.

Головний редактор Kyiv Post Браян Боннер

Kyiv Post протестує проти втручання в незалежну діяльність редакції. Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мухаммада Захура звільнити головного редактора Браяна Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з Міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком", — йдеться в заяві.

«Редакція Kyiv Post починає страйк з вимогою відновити Боннера на посаді головного редактора. Ми продовжимо писати і редагувати наші статті, але жодної новини або номери газети випускати не будемо», — сказано в повідомленні.

Також редакція обіцяє пізніше надати коментар М. Захура, який він дав під час розмови з журналістами видання по телефону 15 квітня.

Видавець Kyiv Post Мухаммад Захур

«У головного редактора був чотириденний конфлікт з видавцем, на якого тисли з боку Міністерства сільського господарства, внаслідок чого, фактично, прозвучав ультиматум аж до того, що “Kyiv Post» можуть закрити, якщо це інтерв'ю піде у газету. Як бачте — інтерв'ю у газету пішло. У результаті газету не закрили, але головного редактора звільнили”, — підкреслила заступник головного редактора Катя Горчинська.

«Оскільки ми вважаємо це прямою цензурою, то ми вирішили, що це вимагає дію у відповідь», — сказала вона.

Відзначимо, що в інтерв'ю М. Присяжнюка згадується тема впливу депутата з фракції Партії регіонів Юрія Іванющенка на аграрний ринок України.

Раніше про тиск на редакцію заявляли журналісти «Газети по-київськи». Починаючи з 11 березня «Газета по-киевски» припинила виходити в друк. Джерела декількох ЗМІ стверджували, що інвестори посилили тиск на колектив і вимагає звільнити головного редактора видання Сергія Тихого. Багато співробітників видання пов'язують це з політичною цензурою і тиском на власника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.