“Рускій мір” провокує церковні війни на Житомирщині

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.04.2011 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13762

Для “св’ященослужителів” під патронатом Луб’янки і у Піст відвойовувати “канонічні території” - не гріх.

17 квітня 2011 року у Вербну неділю після раннього святкового богослужіння під стінами Свято-Михайлівського кафедрального собору Української Православної Церкви Київського Патріархату у Житомирі "десант" в складі 5 монахинь і 2 юнаків із УПЦ МП проводив агітацію із різними негативними випадами та закликами, роздавали листівки із наклепами на УПЦ КП, повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Цим самим провокували ворожнечу, сварки, непорозуміння і що найнедостойніше – фізичні сутички між православними біля храму Божого!!!

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП Митрофорний протоієрей о. Богдан Бойко прокоментував цю атаку так: "Пересічна віруюча людина, мирянин, не зважиться на таке духовне безчинство, про що ж говорити, якщо це робили монахині, які в цей великий святковий день повинні найбільше молитися за прихожан та всю православну спільноту: просити для неї миру, злагоди, возз'єднання і любові. Не вкладається в голову, що так благословив діяти, як казали монахині, Митрополит УПЦ МП Віссаріон. Нехай Господь Бог буде їм суддею".

Голова обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін вважає неприпустимими дії представників Російської церкви.

"Спроба чинити тиск на Українську церкву з боку прислужників Кремля є не першою, і тому українці повинні об'єднатися для захисту своїх храмів. Я закликаю житомирян не бути байдужими до цієї проблеми, поки вона не зайшла надто далеко", - сказав Сидір Кізін.

Сидір Кізін додав, що крім політичних цілей вказана подія може свідчити і про проблеми власне у Російській церкві.

"Вони бачать, що попри тиск і провокації кількість прихожан нашої церкви дедалі збільшується, тому вдаються до таких цинічних кроків. Ми не будемо мовчати і покажемо, хто господар на нашій землі", - наголосив свободівець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.