“Газпром” наполягає, що переглядати газві угоди не буде

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.04.2011 20:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13767

Глава правління ВАТ “Газпром” Олексій Міллер вважає ідею переглянути, і навіть відмінити, російсько-українські газові угоди у судовому порядку “абсолютно неконструктивною і безперспективною”.

"Вперше в історії взаємин з Україною створена довгострокова контрактна база, яка повністю відповідає багаторічній міжнародній практиці ведення газового бізнесу. Дії з виконання контракту не можуть бути поставлені під сумнів, - сказав він.

Також глава російської компанії зазначив, що "ціна, яка тепер визначається по формулі, є ринковою і справедливою".

"І треба пам’ятати, що Газпром не може запропонувати Україні привілейованіші умови по ціні на газ у порівнянні з іншими учасниками Митного Союзу", - додав Міллер.

Як повідомлялося, раніше заступник генерального прокурора України Рінат Кузьмін заявив, що газовий контракт між Україною і Росією був підписаний у 2009 році з грубими порушеннями українських законів і може бути скасований у судовому порядку.

Після цього Президент України Віктор Янукович заявив, що країна не може у судовому порядку вирішувати питання по газових контрактах стосовно Російської Федерації.

Газпром і Нафтогаз 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009 по 2019 роки; про об’єми і умови транзиту газу через Україну на 2009-2019 роки. У 2009 році для України була зроблена знижка у 20% від європейської ціни на газ, з початку 2010 року сторони перейшли на ринкову вартість. Згідно з контрактом, ціна газу варіюється залежно від ціни на нафту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.