Тризубівці розповіли про “права людини” у виконанні послідовників Берії-Вишинського

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 18.04.2011 21:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13768

Василь Лабайчук розповів журналістам наскільки слова Могильова про суворе дотримання прав людини та вимог чинного законодавства розуміють його підлеглі.

Голова Тернопільського обласного осередку "Тризубу" Василь Лабайчук, якого випустили із Запорізького СІЗО на поруки, розповів нові деталі утримання тризубців під вартою. За його словами, найгіршими для арештованих націоналістів були три дні перебування в ізоляторі тимчасового утримання. Там "тризубівців" тримали в січні.

"Опалення за проектом там передбачалося, але на практиці його не було. В моїй камері вікна завжди покривав лід. В кількох інших камерах віконне скло взагалі було побите. Вода в горнятках замерзала. Спали повністю одягнені – від взуття до шапки", — розповів Лабайчук.

Після переведення в слідчий ізолятор, Лабайчук мав кілька сусідів по камері, які вчинили важчі злочини. За словами "тризубівця", працівники СІЗО робили все, аби він з своїми сусідами не зжився.

"У перші ж дні мого перебування в СІЗО, в камері виявили підслушку. Коли мене викликали на чергову розмову, сусіди побачили мікрофон, який був схований за ґратами. Спустили його в туалет. Через п'ятнадцять хвилин в хаті був шмон. Зубні щітки, постільну білизну поскидали на підлогу. Звичайно, що все це мої сусіди пов'язували з моїм перебуванням у камері. Правда, мені таки вдалося влитися в їхній колектив", — додав націоналіст.

Після того, як суд звільнив "тризубівців" на поруки народних депутатів, він не зміг отримати у слідчого конфісковані в нього речі.

"Срібний хрестик і ланцюжок не віддали. Слідчий сказав, що не отримував їх. Хоча я точно знаю що їх привезли до Запоріжжя. Так само не дорахувався п'ятьох книжок, які забрали під час обшуку в мене дома. Виявилося, що я постраждав не найбільше. Нашому товаришу Анатолію Онуфрійчуку взагалі нічого не віддали. Сказали, що не пригадують, куди діли його речі", - уточнив "тризубівець".

Нагадаємо, 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя розглянув справу проти дев'ятьох членів "Тризубу", яких звинувачують у пошкодженні пам'ятника Сталіну.

У результаті їм змінили міру запобіжного заходу й відпустили на волю - на поруки народних депутатів від "Нашої України" Андрія Парубія, Зіновія Шкутяка, Лілії Григорович та Володимира В'язівського.

Слід зазначити, що наступне засідання суду у справі "тризубівців" відбудеться 21 квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.