У Києві хтось замінував Інститут судмедекспертизи

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.04.2011 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13777

Сьогодні, 19 квітня 2011 року близько 9:00 на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що в холі Інституту судово-медичних експертиз на вулиці Дорогожицькій, 9 виявлено підозрілий предмет

Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі МВС.

На місце події відразу ж виїхали слідчо-оперативна група і вибухотехніки районного та Головного управлінь столичної міліції. Робота установи була тимчасово призупинена, проводилася евакуація працівників та студентів. Як стало відомо, виявлено три справжні бомби, дві з яких уже підірвали.

У районі місця події було обмежено рух автотранспорту.

Тепер підозрілий предмет знаходиться на дослідженні у працівників вибухо-технічної лабораторії. Безпеці громадян нічого не загрожує.

У той же час кореспондент «КП в Украине» повідомляє, що співробітники МНС винесли з будівлі спочатку підозрілу коробку, а потім, за словами очевидців, "великий чорний баул".

Співробітники міліції підтвердили, що в будівлі дійсно знаходилася бомба

«Зараз людей відігнали ще далі за периметр, у бік вулиці Олени Теліги. Швидкі допомоги та пожежні машини, теж відігнали за будинки. Евакуатори забирають машини, навіть без господарів. Підходили міліціонери і кажуть, що зараз можливий вибух, - повідомили з місця подій.

Станом на 12 годину дня, підтвердилася інформація про два вибухових пристрої.

«Знайшли дві реальні, справжні бомби в будівлі. Їх не будуть нікуди відвозити, тому що це дуже небезпечно. Рятувальники збираються вирити в Бабиному Яру котлован і спробують підірвати бомби там. За чутками, є ще третя бомба, ймовірно в морзі будівлі, у підвальному приміщенні. Зараз у будівлі тривають роботи з цієї третьої бомбою. Рятувальники розширили зону безпеки приблизно до кілометра, триває евакуація автомобілів», - повідомляє видання.

З´ясувалася потужність вибухівки. Одна з бомб - потужністю, еквівалентна 300 грамам тротилу, інша - 1 кілограм 300 грамів. Потужність третього вибухового пристрою поки не визначена.

Зараз роботи переносять бомби в контейнер, який закопали в Бабиному Яру, біля могил. Від контейнера протягнули дроти, хвилин через 15 всю цю справу будуть підривати. Сюди приїхало усе керівництво, з міліції, з МНС усі в очікуванні. Біля будівлі всі розбіглися, в радіусі 300 метрів немає нікого. Зараз всі чекають вибуху цього контейнера.

Приблизно о 12-45 дві знайдені бомби були підірвані на території Бабиного Яру.

«Робот два рази відніс щось до контейнера в землі, обкладеного мішками з піском. Потім пролунав вибух, трохи тряхануло, пил піднявся. Після цього керівництво почало підходити ближче, підігнали пожежну та швидку. У будівлю знову пішли рятувальники і кінологи. Поки неясно, навіщо: чи то там ще одна бомба, чи то просто для перевірки. Оточення не знімають, величезні затори на Олени Теліги. Але напруга вже спала, уже люди не так нервують, - зазначає видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.