У МВС стверджують, що Інститут судмедекспертизи ніхто не заміновував

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.04.2011 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13780

В деяких ЗМІ сьогодні з’явилась інформація про те, що у столиці виявлено кілька вибухових пристроїв. Повідомляємо, що вона не відповідає дійсності.

Про це заявляє прес-служба МВС України.

Так 19 квітня близько 9 години спецлінією 102 надійшло повідомлення, що у холі Інституту судово-медичних експертиз на вулиці Дорогожицькій, 9 виявлено підозрілий предмет. На місце події одразу ж виїхали слідчо-оперативні та вибухотехнічні групи районного та Головного управлінь столичної міліції.

Роботу установи було призупинено, проводилася евакуація працівників та студентів. В районі місця пригоди частково обмежувався рух автотранспорту.

Оглянувши підозрілий предмет, вибухотехніки вилучили його та розібрали у безпечному місці. Наразі проводиться експертне дослідження компонентів так званого вибухового пристрою.

Цього ж дня близько 13-ї години за телефоном 102 надійшло повідомлення про те, що заміновано низку комерційних кіосків. Наразі вжитими заходами встановлено, що це повідомлення напряму пов’язано з рішенням КМДА про демонтаж малих архітектурних форм, які розташовані у цьому місці. Працівники комунальних служб міста, виконуючи це рішення, викликали невдоволення комерсантів. Ніякого вибухового пристрою у кіосках не виявлено. Розшук особи, яка зателефонувала до міліції триває.

За цими фактами міліцією порушено кримінальні справи за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство, покарання за яке до семи років позбавлення волі. Слідчі активно працюють над розкриттям цих злочинів й просять можливих свідків вказаних подій надавати всіляку допомогу.

Водночас столична міліція звертається до всіх громадян з проханням проявляти пильність та у разі виявлення підозрілого предмету негайно повідомляти про це працівнику міліції або за спецлінією 102.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.