Проти запорізьких сталіністів порушать кримінальну справу?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.04.2011 21:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13785

Прокурор Жовтневого району Запоріжжя Олександр Васюк відмінив постанову слідчого Жовтневого райвідділу міліції Андрія Мінаєва про відмову у порушенні кримінальної справи проти посадових осіб Запорізького обкому КПУ з приводу встановлення пам’ятника Сталіну.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього судового розгляду за заявою адвоката Володимира Прудовського.

Як повідомляється, розгляд заяви повинен був відбутися 7 квітня цього року. Адвокат став вимагати у суду відмінити постанову слідчого як незаконну. Але слухання були перенесені через те, що прокуратура не підготувала відповідні матеріали, не дивлячись на рішення судді Жовтневого райсуду Віктора Татаринова. Видання зазначає, що наступного дня - 8 квітня - прокурор сам визнав постанову слідчого Мінаєва недійсною.

Згідно з цією інформацією, адвокат Володимир Прудовський, що захищає учасника організації Тризуб Анатолія Онуфрійчука, звинуваченого в "пошкодженні майна в особливо великих розмірах", зазначив, що постанова Мінаєва про відмову притягнути до відповідальності запорізьких комуністів підписана ще 24 лютого цього року, і цей документ знаходився в матеріалах справи проти руйнівників пам’ятника Сталіну.

"Прокурор до 4 березня вивчав матеріали справи і повинен був бачити цю незаконну постанову. Але аж до 8 квітня він не приймав рішення про її відміну. На мою думку, це свідчить або про халатність, або про упередженість прокуратури щодо незаконних дій комуністів", - заявив Володимир Прудовський.

Своєю постановою прокурор Жовтневого району зобов’язав прокуратуру провести додаткову перевірку, в ході якої зобов’язав зокрема залучити дозвільну документацію на встановлення пам’ятника, опитати інспектора Держінспекції архітектурно-будівельного контролю, який визнав Сталіна самовільно встановленим. Нагадаємо, 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя задовольнив клопотання народних депутатів від Нашої України і відпустив на поруки членів ВО Тризуб ім. Степана Бандери, підозрюваних у пошкодженні пам’ятника Сталіну.

Як повідомлялося, ввечері 28 грудня 2010 року невідомі відрізали голову пам’ятнику Сталіну, який був встановлений на території Запорізького обкому Компартії України. Відповідальність за це взяла на себе організація Тризуб ім. Бандери. 31 грудня пам’ятник Сталіну був підірваний невідомими особами.

Активісти Тризуба були затримані за обезголовлення пам’ятника Сталіну і перебували у Запорізькому СІЗО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.