Для регіоналів скорочення малого бізнесу лишається “росою божою”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2011 20:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13805

У Партії регіонів не бачать зв’язку між скороченням кількості фізосіб-підприємців і новим Податковим кодексом.

Малий бізнес пішов на дно

Різке скорочення в Україні числа фізичних осіб-підприємців не свідчить про те, що новий Податковий кодекс поганий, швидше за все, підприємці перереєстровуються на інші моделі оподаткування, заявив в ефірі “5 каналу” народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков, повідомляє Кореспондент.net.

Зокрема він заявив, що зменшення на 30% реєстрації нових видів діяльності безпосередньо не пов'язані із веденням в дію нового Податкового кодексу.

"Ті підприємці, які припиняють діяльність - можливо, це пов'язано з Податковим кодексом, але це пов'язано з тим, що вони переходять, припиняють діяльність, як в даному випадку, як ті, хто платить єдиний податок і переходять на іншу систему оподаткування", - сказав нардеп.

При цьому регіонал констатував, що це не є свідченням того, що Податковий кодекс поганий.

Раніше повідомлялося, що в статистичній довідці, наведеній Державною податковою адміністрацією у відповідь на депутатське звернення нардепа Святослава Олійника, йдеться, що в 2011 році кількість створених фізосіб-підприємців, приватних підприємств і товариств з обмеженою відповідальністю значно зменшилася порівняно з 2010-м роком, а припинених суб'єктів господарювання - значно збільшилася.

Нагадаємо, що 22 березня у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.