iPhone і iPad звинуватили у стеженні за користувачами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2011 23:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13808

Смартфони iPhone і планшети iPad з модулем 3G постійно фіксують інформацію про місцезнаходження користувача і зберігають її у внутрішній пам’яті.

Про це в блозі O'Reilly Radar розповіли британські розробники Піт Уорден (Pete Warden) і Аластер Аллан (Alasdair Allan).

Уорден і Аллан виявили в пам'яті iPhone і iPad файл під назвою consolidated.db. У ньому були перераховані географічні координати місць, в яких побував власник пристрою, а також вказано час, в який ці координати були зняті. Назагал в базі даних містилися "десятки тисяч записів".

Перші записи були датовані червнем 2010 року, тому дослідники вважають, що функція стеження вперше з'явилася в iOS 4, яка вийшла 21 червня 2010 року.

Уорден і Аллан повідомили, що координати з файлу є лише "приблизними" і, ймовірно, отримані зі стільникових мереж, а не за допомогою GPS.

При синхронізації iPhone або iPad з комп'ютером файл consolidated.db копіюється на жорсткий диск. Файл не зашифрований, тому дані про переміщення користувача може переглянути практично будь-яка людина, в тому числі "ревнивий чоловік або приватний детектив", відзначають дослідники.

Коментаря від Apple Уордену і Аллану поки отримати не вдалося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.