Прокурор підтвердив, що на побитих рибалок чинили тиск у ресторані

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.04.2011 10:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13810

Прокурор Чернівецької області Петро Коваль підтвердив факт побиття і катування головою (нині вже колишнім) Заставнівської РДА Михайлом Бойчуком, його родичами й охоронцями водойми чотирьох рибалок на одному із платних ставків райцентру Заставна, що мав місце минулої суботи.

Про це Коваль заявив на сьогоднішній прес-конференції у Чернівцях.

«Мною було прийнято рішення про затримання чотирьох із п’яти осіб (зятя, брата Бойчука і двох охоронців ставка), які брали участь у катуванні. Підставою для їх затримання стало те, що минулої ночі у ресторані «Хрещатик» у Заставні зять голови РДА, його дружина і сам керівник району Бойчук намагалися тиснути на викрадених з лікарні рибалок і підкупити потерпілих, а також чинили проти них інші протиправні дії. Всім затриманим дана можливість захищати свої інтереси з адвокатами», - заявив прокурор.

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи встановлено факт присутності Бойчука під час побиття рибалок на ставку, оскільки той категорично це відкидав у своїх офіційних заявах, прокурор Чернівецької області сказав: «Якби я цього не встановив, то не порушив кримінальної справи проти керівник району Бойчука, а лише за фактом. Більше того, встановлено, що він особисто брав участь у побитті одного з рибалок за допомогою дерев’яного предмету типу біти».

Також прокурор пояснив, чому не затриманий “керівник і ініціатор жахливого злочину”, голова райдержадміністрації Бойчук.

«Це рішення мною було прийнято більше з етичних міркувань, бо він надав довідки, що є інвалідом третьої групи і має проблеми з серцем. На даний час нами перевіряється вся медична документація щодо цього», - заявив Коваль.

При цьому він додав, що попередив Бойчука про неприпустимість тиску на потерпілих і їхніх родичів. «Якщо далі з його боку буде факт впливу на потерпілих та їхніх родичів – незалежно у якій формі, – мною буде негайно прийняте рішення про обрання іншої міри запобіжного заходу, аніж діюча підписка про невиїзд», – сказав прокурор області.

Також він повідомив, що того ж дня, коли до прокуратуру надійшли заяви потерпілих, ним була створена слідчо-оперативна група для найшвидшого реагування на резонансну подію.

Між тим, місцевий князьок продовжує чинити тиск на правосуддя.

У Чернівецькій області на батьківщині екс-голови Заставнівської райдержадміністрації Бойчука, який минулої суботи разом зі своїми родичами та охоронцями приватного ставка жорстоко побили чотирьох рибалок, «певні особи» почали під тиском примушувати жителів району ставити підписи на його захист.

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина».

У прес-службі облорганізації ВО «Батьківщина» повідомили, що з перевірених джерел отримали інформацію, що «у Заставнівському районі з ініціативи влади та районного керівництва Партії регіонів розпочато тиск на різні верстви населення з метою збору підписів на захист Бойчука».

Підписи збирають серед сільських голів, працівників райдержадміністрації, директорів шкіл, а також за підтримкою звертаються до клієнтів сфери соцзахисту населення - самотніх та інвалідів. «Громадян просто тероризують і вимагають підтримувати Бойчука, проти якого вже порушено кримінальну справу», - зазначають у прес-службі обласної «Батьківщини».

Члени цієї партії розцінюють такі дії «як спробу влади і партії влади чинити тиск на слідство і врятувати Бойчука від відповідальності». Чернівецька обласна ВО «Батьківщина» закликала жителів району «не піддаватися теророві влади».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.