Нардеп Іванющенко заявив, що писав заяву у ГПУ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.04.2011 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13811

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко прокоментував інформацію про те, що до прокуратури викликають журналістів інтернет-видань стосовно матеріалів про нього.

"В останні дні в засобах масової інформації з'явилися повідомлення про те, що прокуратура викликає журналістів низки видань на співбесіди на ... моє прохання. Таким чином, робиться висновок про те, що я - через силові органи - намагаюся чинити тиск на національні мас-медіа. Маю намір у зв'язку з цим дати деякі пояснення, щоб максимально знизити градус явної спекулятивності в цій історії ", - йдеться в заяві Іванющенка.

Він підтвердив, що дійсно звернувся до Генеральної прокуратури як народний депутат, але зробив це "у зв'язку з появою в публічному обговоренні відвертого фальшивого" документа ", який так чи інакше, зачіпає моє ім'я".

"Цей" документ ", безсумнівно, містить у собі образливу вигадку і суттєво б'є по моїй репутації. Єдиний, на мій погляд, коректний формат поведінки в даній ситуації - це проведення офіційного розслідування - хто, навіщо, чому створив цю" фальшивку "і розповсюдив її. У своєму зверненні я попросив прокурату розібратися винятково в тому, як цей фальшивий документ був зроблений, де саме і для яких цілей. Вважаю, що я абсолютно правильно і коректно скористався своїм правом на захист імені і не більше того ", - наголосив Іванющенко .

При цьому він уточнив, що ніяких дій стосовно тих чи інших журналістів, незалежно від їхніх особистих оцінок і думок, не вживав і не вживаю.

"Безумовно, ніяких дій стосовно тих чи інших журналістів, незалежно від їхніх особистих оцінок і думок, я в даному випадку не вживав і не вживаю. З тієї простої причини, що, гадаю, підробкою" документів "займаються зовсім інші люди і зовсім з іншими цілями. До журналістики не мають ніякого відношення. А журналісти, які так чи інакше згадуються в цій історії, всього лише були використані у свою чергу для легалізації фальшивого документу. Але мене цікавлять саме виробники і замовники всього цього. І зробити це треба, на мій погляд, суто в рамках прозорих процесуальних процедур ", - сказано в заяві регіонала.

За його словами, саме цим і зумовлена його заява до прокуратури. На його погляд, все це нагадує ретельно продуману компанію з дискредитації, яка переслідує цілком конкретні бізнес-цілі і яка також вимагає адекватної юридичної оцінки.

"Що стосується моїх відносин із журналістським співтовариством, яке, м'яко кажучи, не завжди коректно оперує інформацією про мене, то я в будь-якому випадку обрав для себе цілком конкретну модель поведінки. Якщо у мене виникне потреба щось довести або спростувати, то робити це я маю намір виключно у відкритому судовому процесі. Тут або за кордоном. Залежно від місця заподіяння шкоди мені некоректними інформаційними публікаціями ", - заявив Іванющенко.

У зв'язку з усім вищесказаним він закликав перестати згадувати його ім'я в прив'язці до дій слідчих прокуратури. "Я вважаю за краще діяти строго в рамках законних процедур, чудово розуміючи ту суспільну увагу, яка сьогодні є до тих чи інших моїм кроків", - підсумував регіонал.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що працівники прокуратури телефонують у редакції окремих інтернет-видань щодо матеріалів про регіонала Юрія Іванющенка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.