Азаров хоче привчити громадян до натурального господарства

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.04.2011 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13817

Прем’єр-міністр Микола Азаров не бачить нічого поганого у своїй ідеї про те, що українці повинні брати лопати і забезпечувати себе овочами. Прем’єр пригадав, що в дитинстві сам саджав капусту, і запропонував усім наслідувати його приклад.

Про це він заявив 21 квітня на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ.

Азаров зазначив, що для того, щоб повністю розв'язати проблему забезпечення українців овочами, уряду необхідний певний час. "Я на засіданні Кабінету міністрів сказав: а що заважає кожному, в кого є руки-ноги, є енергія, взяти лопату, десять соток землі і на період, поки ми будемо цим займатися в загальнодержавному масштабі, хоч би свою сім'ю забезпечити овочами? Відразу ж в усіх ЗМІ: куди нас зве прем'єр-міністр, чого він такий у нас тупий? Кудись зве - незрозуміло куди, в якийсь совок", - сказав Азаров.

Прем'єр підкреслив, що в цій ідеї немає нічого поганого. "Я сам виріс в сім'ї, в якій знали ціну заробленому рублю. Я ось таким ось (рукою Азаров показав ріст дитини, - ред.) ходив на город, саджав капусту, картоплю. Чому? Тому що нашій сім'ї бракувало грошей, ми жили за радянських часів, і навіть вже заробляючи пристойно, я не гребував саджати ту ж картоплю й капусту", - заявив він.

Азаров підкреслив, що навіть зараз біля будинку в нього є дві сотки, на яких ростуть усі необхідні овочі. "Мені зараз ніщо не заважає на Бесарабці купувати овочі, але я не довіряю. Я знаю, що капуста, яка в мене під будинком, без усіляких хімікатів, я її із задоволенням їм, я не соромлюся цього", - додав він.

Прем'єр ще раз підкреслив, що немає нічого поганого в тому, що якщо українці хочуть, щоб їх сім'ї не залежали від зростання цін на продукти, вони вирощували їх самі. "Не станеться нічого страшного, якщо ти попрацюєш на себе, що поганого?" - запитав він.

Азаров зазначив, що сьогодні завдання місцевих органів влади - кожному, хто захоче дослухатися до його поради, надати таку можливість. Водночас, глава уряду підкреслив, що йдеться виключно про тих громадян, які можуть на себе працювати, а хто не може за станом здоров'я або іншими причинами - їх забезпечення залишається важливим завданням держави.

Від “Аратти” у нас винакає логічне питання: а що ж робить пан Азаров в уряді? А чи не пора йому на свою присадибну ділянку, щоб теміново саджати капусту, картоплю, цибулю, кабаки та іншу городину? Щоб взимку з ним не трапився авітаміноз. А то, як кажуть фахівці, відсутність вітамінів викликає важкі розлади здоров'я. Навіть психічного.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.