Шоу за рахунок платників податків. ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.04.2011 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13818

Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За дане рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Проти даного рішення проголосувало 52 народні депутати.

Даним законом передбачено, що “Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії”.

Цим законом передбачено, що використовуватимуться копії Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Крім того, передбачається, що він використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об`єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві й іншим пам`ятникам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День Перемоги й інші дні, пов`язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років - Дні визволення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Крім того, передбачено офіційний підйом у День Перемоги копій прапора перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

Від “Аратти”: Масове виготовлення "Прапорів Перемоги", якщо враховувати кількість населених пунктів - коштуватиме платникам податків чималеньку суму. І це тоді, коли Президент Віктор Янукович оголосив курс на максимальну економію бюджетних коштів.

По-друге, текст закону містить низку формулювань, запозичених із агіток ЦК КПРС.

Зокрема, Німеччина ніколи не була "фашистською", бо Націонал-соціалістична робітнича партія Німеччини сповідувала нацистську ідеологію, відтак, за часів Третього Рейху, ця держава була нацистською.

Вивішування лише одного "Прапора Перемоги" - принижує гідність країн-союзників СРСР, адже, загальновідомо, що без їхньої участі у війні з нацистською Німеччиною, перемога СРСР була б неможлива.

Нам не зрозуміло, навіщо в Україні влаштовувати феєричні шоу, враховуючи те, що зазначене свято у СРСР мало суто пропагандистський зміст, відповідно до ідеології компартії. При чому, до 1965 року - його відзначали скромненько, без зайвого пафосу. І це було цілком зрозуміло і природно, оскільки на той час ще були живі багато фронтовиків і багато хто з них ще працював у цивільних установах і служив в армії.

На карнавальне дійство свято Перемоги було трансформоване Генсеком ЦК КПРС Леонідом Брежнєвим. При тому, військові паради навіть тоді відбувалися лише у ювілейні роки.

Нині - немає ні КПРС, ні СРСР, але це свято, у традиціях КПРС, досі відзначають, окрім України: в Росії, Абхазії, Азербайджані, Південій Осетії, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Молдові, Таджикістані, Туркменії, Узбекистані - тобто далеко не у всіх країнах СНД. Більш того, ті країни, які продовжують цю комуністичну традицію не мають підстав пишатися демократичними традиціями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.