Луценка залишили за гратами. Він оголосив голодування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.04.2011 19:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13819

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко оголосив про початок з завтрашнього дня голодування на знак протесту проти правового свавілля в українських судах.

Про це він оголосив після того, як Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про продовження терміну тримання Юрія Луценка під вартою ще на місяць - до 26 травня, повідомила прес-служба партії.

Основним аргументом ГПУ на користь тримання лідера «НС» під вартою було те, що його захисники та інші звинувачувані по його справі ще не встигли ознайомитись з матеріалами справи. Сам Луценко закінчив ознайомлення зі своєю кримінальною справою вчора.

«У мене немає іншого виходу, як оголошувати голодування в знак протесту проти того, що відбувається в українських судах. Справа в тому, що якщо мене потримати тут, щоб інші читали матеріали справи, то, значить, мене треба буде тримати, щоб я ходив на суд, а потім — тримати, щоб я чекав апеляції, а потім тримати, щоб я чекав Верховного Суду. Тобто, мене будуть тримати вічно! Аргументів у них немає вже жодних, вже немає до чого причепитись, але все рівно: «Луценко має сидіти!». Тому єдиний знак протесту, який я собі можу дозволити, це оголошення з завтрашнього дня голодування в знак протесту проти порушення всіх моїх прав», - заявив Луценко.

Лідер «НС» зауважив, що збирається голодувати стільки, скільки витримає організм.

«Я про це попереджував слідчих завчасно, коли вчора повністю ознайомився з матерілами справи. В мене не залишається нічого іншого, тому що правових аргументів немає, вони не працюють. Мене незаконно затримали, незаконно арештували, незаконно утримують, незаконно продовжують термін тримання, я це довожу з номерами статей Кримінально-процесуального кодексу, але мене ніхто не хоче слухати! Жодні аргументи ні до кого не доходять, тому в мене залишається останнє — боронити свою свободу в останній метод, який залишився. Юридичного методу вже немає», - заявив Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.