Хабарництво – найпоширеніший службовий злочин українських чиновників!

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 7.11.2006 17:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1382

За минулі 10 місяців СБУ викрило більше дев’ятиста таких злочинів.

Проти хабарників порушили більше 150 карних справ. Проте, попри масштабну кампанію боротьби із корупцією, її рівень постійно зростає.

Працівники СБУ ловлять на гарячому не лише дрібних чиновників. За хабарництво упіймали 35 держслужбовців першої та третьої категорії, тобто таких, що займають високі посади. Загалом, до адміністративної відповідальності притягли більше 1000 таких посадових осіб.

Так, працівники управління СБУ у Харківській області затримали місцевого податківця. Капітан районної податкової міліції вимагав від приватного підприємця хабара – 10 тисяч доларів. У разі відмови погрожував порушити проти жінки кримінальну справу.

Тим часом у Києві працівники СБУ впіймали офіцера міліції. Правоохоронець також вимагав хабара за не порушення карної справи. У затриманого зі схованки у салоні авто вилучили речові докази. У пачці фігурували купюри із написом “хабар”.

Як правило, спецслужба позначає тільки окремі купюри. На них, коли хабарника упіймали на гарячому, просвічується спеціальний напис. Іноді, коли чиновник, якому дають хабара, відчуває щось підозріле, він отримані гроші може викинути у сміття.

Лише у цьому році СБУ викрило більше дев’ятиста саме таких випадків. Проти хабарників порушили 151 справу.

Ігор Дріжчаний, голова СБУ: “Показовим є те, що до відповідальності притягаються посадовці 1-3 категорії, що займають не низькі посади”.

Втім, фахівці зазначають, що попри активну кампанію боротьби із хабарництвом рівень корупції в країні щоразу зростає.

Від “Аратти”: цікаво, звідки ж не зростати корупції, якщо керівні кадри в державі добираються або за регіональною приналежністю, або за відданістю певній людині чи клану? Незалежно від кольору прапорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.