За що судять тризубівців? За те, що вони випередили прокуратуру?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.04.2011 09:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13820

Прокуратура Запорізької області мала б через суд зобов’язати Компартію демонтувати пам’ятник Сталіну у Запоріжжі, але це зробили активісти ГО ВО “Тризуб” ім. С.Бандери, тому ще можуть попросити оплати за роботу.

Таку думку висловив адвокат обвинувачуваних Сидір Кізін, який водночас очолює Житомирську обласну організацію ВО "Свобода".

"Шкода може бути нанесена тільки у разі набуття права власності на нього. В цьому випадку цей пам'ятник встановлено незаконно. Є припис про його демонтаж та постанова про штраф. Прокуратура Запорізької області мала б через суд зобов'язати Компартію демонтувати пам'ятник. Правда, це зробили хлопці. Вони ще можуть попросити, щоб їхні роботи оплатили", - сказав Кізін.

За його словами, "спочатку хлопцям інкримінували хуліганство, потім – заподіяння збитків у особливо великих розмірах". "Звинувачення - абсурдне. На судовому засіданні прокурору ставили питання: в чому воно полягає? Їх звинувачують у пошкодженні чи знищенні майна? Він на це не зміг відповісти", - зауважив адвокат.

Водночас Кізін зазначив, що адвокати вимагатимуть відшкодування моральних збитків за тримання в СІЗО "тризубівців", звинувачених у пошкодженні пам’ятника Сталіну, а також закриття порушеної проти них кримінальної справи.

Як повідомлялося раніше, "малу архітектурну форму" у вигляді скульптурного зображення Сталіна в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ.

28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст Сталіна, відрізавши голову. В новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого пам'ятник Сталіну було повністю зруйновано.

Правоохоронні органи за підозрою в пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі затримали понад 10 членів ВО "Тризуб".

13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя випустив з-під арешту членів ВО "Тризуб" на поруки народних депутатів від "Нашої України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.