Місце досягнень “народного господарства” тепер прикрасять звіринцем

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 22.04.2011 10:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13821

У столичній мерії задумалися над відкриттям філії столичного КП «Київський зоопарк».

Наразі звіринець з усіх боків затиснутий житловою забудовою, тому розширюватися на існуючій території він не може. Крім того, нікуди переселяти його мешканців на час будівельних робіт, а далеко перевозити звірів, більшість із яких давно пережили свій біологічний вік, небезпечно. Через таких проблем реконструкція старих павільйонів затягується на роки.

«У мене є пропозиція вже зараз зайнятися підготовкою нового майданчика, скажімо, на ВДНГ. Там є близько 300 гектарів землі, де реально спроектувати сучасний зоопарк. А на місці старого можна залишити філію з певними видами тварин і птахів», - запропонував головний архітектор міста Сергій Целовальник.

У зоопарку не проти додаткової території, але - для облаштування своєрідного племінного «пологового будинку», де будуть розводити тварин.

«Філія зоопарку може бути в перспективі - це дискусійне питання. Справа в тому, що вже існуючу територію ми не повністю використовували», - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, в даний час потрібно збільшити фінансування на приведення зоопарку в порядок. «Це не будівництво тунелю, тут потрібні зовсім інші засоби, і ми їх знайдемо. Думаю, це буде коштувати 10-15 мільйонів гривень. Давайте ми все за рік зробимо по максимуму і до наступного Дня міста представимо киянам сучасний і зручний зоопарк», - зазначив Попов.

При цьому гроші він пообіцяв відшукати в екологічному фонді бюджету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.