“Газпром” планує підняти ціни на газ для Європи до $500

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.04.2011 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13834

ВАТ “Газпром” відзначає зростання попиту на газ на європейському ринку у квітні порівняно з зимовими місяцями, за довгостроковими контрактами ціна на грудень становить вже 500 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомив журналістів голова правління російського газового холдингу Олексій МІЛЛЕР за підсумками оперативної наради, під час якої були названі останні дані щодо видобутку і поставок газу.

"Європейський ринок газу б'є всі рекорди: наприклад, поточного квітня поставки "Газпрому" на експорт будуть більші, ніж в окремі зимові місяці, а на грудень ми вже бачимо ціну газу за нашими довгостроковими контрактами на рівні 500 доларів. І думаю, це не останні рекорди, які ми зафіксуємо цього року...", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, український уряд прагне домовитися з Москвою про зниження ціни на російський газ, вважаючи існуючу формулу ціни неадекватною. Натомість, російські керівники заявляють, що не мають намірів переглядати ціну. Проте, прем'єр Владімір Путін заявив, Росія може переглянути ціни на газ у разі вступу України до Митного союзу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.