Вчені прогнозують, що на країни Середземномор’я в найближчі три роки чекає страшне цунамі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.04.2011 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13838

На країни Середземномор’я, в тому числі Єгипет, в найближчі три роки чекає руйнівне цунамі, заявила група єгипетських та італійських вчених.

За їхніми даними, в районі трьох островів - Кіпр, Родос і Крит - станеться сильний землетрус, після якого виникне загроза цунамі, і в підсумку на прибережні міста накотяться багатометрові хвилі, змиваючи на своєму шляху цілі міста.

За словами професора Ахмеда Алі Баду, спеціаліста з вивчення сейсмологічних процесів в Каїрському науково-дослідному інституті астрономії і геофізики, під час вивчення історії землетрусів на планеті за останні 4 тисячі років фахівці прийшли до висновку, що Єгипет у 21 випадку значно постраждав від цунамі, спровокованого підземними поштовхами.

Тільки протягом 20 століття на території країни відчувалися поштовхи від 52 землетрусів, епіцентр яких фіксували у морі.

Нагадаємо, раніше фахівці інституту сейсмології Національної Академії наук Киргизстану спрогнозували 9-бальний землетрус (за 12-бальною шкалою MSK), який може відбутися на території республіки цього року.

11 березня цього року на північному сході Японії вже стався землетрус подібної потужності.

Землетрус викликав цунамі, висота хвиль якого у найближчих до вогнища районах досягала десяти метрів. За останніми даними, жертвами стихії стали 13,8 тисячі осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.