Справа Гонгадзе. Адвокати Кучми вимагають чергової експертизи плівок Мельниченка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.04.2011 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13848

Адвокати екс-президента Леоніда Кучми подали клопотання про призначення експертів з числа зазначених ними осіб для проведення шести фоноскопічних експертиз.

"Клопотання про залучення експертів подано з метою всебічного, повного і об'єктивного дослідження поставлених перед експертизами питань і для використання сучасних методик експертних досліджень", - говориться в заяві адвокатів.

"Звернення захисту викликане тим, що проведені у справі експертизи не дають відповіді на принципові (ключові, очевидні) питання, і спрямоване на реальне забезпечення права на захист, закріпленого у ст. 63 Конституції України", - йдеться в заяві.

Адвокати пропонують залучити до експертизи Стюарта Аллена (президент і головний інженер Лігал Сервіс Груп), Яна П.Х. ван Санта (Підрозділ біомедичних комп'ютерних наук, Центр розуміння мовлення, Орегонський університет здоров'я та науки), Дюрана Рене Бего (директор Аудіо Форензік Центр, Чарльз М. Салтер Ессоушейтс, Інк.), Френа Піацца (професійний фахівець, президент Аудіопейнт Лтд.) .

Захист Кучми також нагадує про постанову слідчих Генеральної прокуратури про призначення комісійної міжнародної експертизи і п'яти фоноскопічних експертиз, проведення яких доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Як повідомлялося раніше, раніше представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що слідство у кримінальній справі щодо Кучми завершено. Водночас офіційного підтвердження цієї інформації в Генпрокуратурі поки немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.