У Фонді страхування від безробіття - недоїмка

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 7.11.2006 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1385

Рахункова палата заявляє про дефіцит Фонду соціального страхування від безробіття у розмірі 200,4 млн. гривень.

Про це мовиться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

“Недоїмка із страхових внесків на 1 липня 2006 року склала 200,4 млн. гривень, а з них безнадійний борг - 76,8 млн. гривень”, - мовиться в повідомленні.

Також, за станом на 1 липня 44,8% працедавців не сплачують страхові внески, з них 70% - у зв’язку з відсутністю фінансово-господарської діяльності.

На думку Рахункової палати, Державний центр зайнятості не забезпечив ефективного використання коштів, а сума неефективних витрат склала 0,5 млн. гривень.

Як повідомлялося, в березні 2006 року Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді посилити контроль над Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Від “Аратти”: уряди проффесіоналів на чолі із діючим прем'єром відомі фахівці у частині “засвоєння капіталовкладень”. Так, наприклад, у лютому 2005 року, після того, як тодішній уряд, більшість персоналій якого, нині повернулася у свої крісла, пішов у відставку, несподівано виявилося, що Пенсійний фонд став із профіцитного дефіцитним. Щоправда, уряд Тимошенко, вишукавши гроші пенсіонерам, так й не пояснив, яким чином й хто “засвоїв” ці кошти. Хоча, щоб здогадатися, трьох разів би вистачило кожному.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.