“Свобода” оголосила свої території вільними від червоного прапору, а Верховну Раду - нелегітимною

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.04.2011 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13850

Жодних червоних прапорів на тих територіях, де Всеукраїнське об’єднання “Свобода” має своїх депутатів у представницьких органах влади, на 9 травня не буде.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Зокрема, коментуючи намір деяких проросійських організацій розгорнути на День перемоги у Львові 15-метровий прапор СРСР та провести свою акцію, Тягнибок запевнив, що в них нічого не вийде.

"Можливо, цей намір і серйозний для них (представників партій "Родіна", "Русскоє єдінство" - ред.). Але ніяких червоних прапорів на тих територіях, де "Свобода" має своїх депутатів у представницьких органах влади, не буде", - зазначив лідер ВО "Свобода".

За його словами, Верховна Рада, яка надала підстави для проведення подібних акцій, є нелегітимною і повинна піти у відставку.

"Нам начхати на незаконні рішення Верховної Ради. Тим більше, що ця ВР, на нашу думку, є нелегітимною. Вона ухвалює незаконні рішення. Згідно щонайменше із трьома статтями Конституції України, українські громадяни не зобов'язані виконувати незаконні рішення, які суперечать національним інтересам. Так написано у нашій Конституції", - підкреслив Тягнибок.

"Ця ВР, яку ми не визнаємо, і яка дозволяє собі ухвалювати подібні закони, повинна йти у відставку, а не повертати Україну до стандартів Радянського Союзу", - наголосив лідер "Свободи".

Він висловив упевненість, що в усіх місцях, де є його організація, "свободівці" не допустять "жодних червоних, більшовицьких, кривавих прапорів".

"Та й там, де немає "свободівців", ми закликаємо людей не виконувати збочених рішень парламенту", - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, проросійські політичні організації планують на День перемоги у Львові розгорнути 15-метровий прапор СРСР. Акція проводиться спільно партіями "Родина" і "Русское единство ", а також організацією "Дозор".

Раніше Верховна Рада зобов'язала вивішувати на День перемоги разом з національним прапором червоний.

Слід також зазначити, що народний депутат від КПУ Євген Волинець запропонував, аби влада жорстко і рішуче реагувала на порушення законодавства з боку низки місцевих рад західних областей України щодо символів Перемоги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.