Слова і справи. У Гепи і Допи не знайшлося грошей на чорнобильську виставку

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.04.2011 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13857

На фотовиставку в Харкові, присвячену річниці чорнобильській трагедії, частину коштів довелося збирати серед самих чорнобильців. Річ у тім, що рахунки місцевого відділення «Союз Чорнобиль Україна» арештовані через борги.

Фотовиставка «Чорнобиль. Я там був» відкривається у Харкові 26 квітня фотовиставка.

Організаторам довелося зіткнутися з фінансовими труднощами. Річ утім, що рахунки харківського відділення «Союз Чорнобиль Україна» арештовані виконавчою службою через борги за комунальні послуги.

«Хроніки смерті»

Як повідомив Deutsche Welle керівник відділення Анатолій Віннік, фотовиставка, яка стала майже візитівкою цьогорічних чорнобильських урочистостей у Харкові, від цього не постраждає. Директор виставки, ліквідатор і поет Валерій Болотов розповідає, що кілька тисяч гривень вдалося назбирати серед спонсорів та серед простих ліквідаторів. «Це ж зрада з боку держави, з боку тих особ, які закрили рахунки!» - обурений Болотов.

На фотовиставці «Чорнобиль. Я там був» демонструються перші з близько 15 тисяч знімків трагедії, зібраних серед харківських ліквідаторів. Деякі з них були засекречені тодішнім КДБ. На світлинах – перші дні трагедії, коридори під саркофагом, своєрідні «хроніки смерті» ліквідаторів. За словами автора ідеї такої фотовиставки Юрія Ворошилова, це «філософський погляд на Чорнобиль». Він представить на виставці і свої роботи, а також роботи інших фотожурналістів, що побували в Чорнобилі.

Без чиновницького піару

Виставка «Чорнобиль. Я там був» відвідає всі міста Харківської області, де мешкають ліквідатори, потім поїде Україною, а також, можливо, у Польщу, Німеччину та Австрію. Крім того, буде створено сайт та кілька документальних фотоальбомів, куди фотокореспондент Юрій Ворошилов додасть спогади ліквідаторів, які «так швидко вмирають».

Керівник проекту Валерій Болотов наполягає: «Ніяких привітальних слів від керманичів та їхніх фото на перших сторінках альбому. Це – виключно для наших хлопців».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.