Московським попам таки дозволили побудувати свій “шалман” на місці Десятинної церкви

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.04.2011 01:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13865

На місці Десятинної церкви все ж побудують нову церкву, і звісно ж, Московського патріархату, а не лише музей. Так вирішила окупаційна влада.

Руїни Десятинної церкви на малюнках Вестерфельда, XVII століття

Підсумки конкурсу на найкращу концепцію “реставрації” Десятинної церкви підбиватимуть з 10 до 13 травня. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як відомо, концепція реставрації передбачатиме консервацію та сучасну музеєфікацію автентичних залишків церкви Богородиці (Десятинної), створення архітектурного ансамблю з можливістю екскурсійного відвідування та використання пам’ятки за релігійним призначенням.

Раніше повідомлялося, що на Десятинну церкву претендує Московський патріархат.

Пізніше архітектор Лариса Скорик спростувала цю інформацію.

"Під час обговорення долі фундаменту Десятинної було вирішено відмовитися від усіх варіантів, крім музею", - зауважила вона.

В січні цього року, начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Києва Сергій Целовальник заявив, що на руїнами Десятинної церкви побудують платформу, на якій зведуть церкву Московського патріархату.

В лютому голова Київської міської держаної адміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про оголошення бліц-конкурсу на кращу концепцію “відновлення Десятинної церкви”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.