Главпоп Гундяєв вважає чорнобильську катастрофу “божою карою”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.04.2011 03:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13867

Причиною аварії на Чорнобильській АЕС стали людські гріхи, вважає патріарх Московський Кіріл.

Патріарх Московський і “всієї Русі” Кіріл (Владімір Гундяєв) вважає, що катастрофа на Чорнобильській АЕС була покаранням за “державну безбожність”.

Про це він заявив 27 квітня після літургії у Києво-Печерській Лаврі.

"Гріх штовхає людей на скоєння помилок. Страшна помилка була причиною чорнобильської катастрофи. Адже Господь Бог міг і зупинити руку оператора, який, управляючи реактором, скоїв страшну помилку. Господь попустив, і багато людей своєю смертю внесли свій внесок у спокутування гріхів багатьох", - сказав московський патріарх.

Він відзначив, що саме з аварії на ЧАЕС розпочалося "критичне осмислення нашої дійсності, яка всім здавалася такою гладкою, спокійною, безконфліктною".

"У чорнобильській катастрофі, поза сумнівом, присутній перст Божий, бо ліквідація цієї катастрофи стала великим етичним подвигом для тисяч людей", - наголосив патріарх.

Як заявив Кіріл, така катастрофа, як чорнобильська, свідчить про те, що "коли людина знаходить величезну силу через свій розум, проникнення в науку, створення технологій, вона одночасно повинна зростати в великій моральній відповідальності за оточуючих, за мир Божий, за природу".

Прикметно, що керівник "православного відділу Кремля" жодним словом не обмовився про “гріхи” керівництва СРСР, яке знало про можливі наслідки експлуатації станції в понаднормовому режимі. Жодного слова не прозвучало про замовчування керівництвом наслідків самої аварії, про те як дітей виганяли на першотравневі демонстрації, як ліквідаторів кидали в саме пекло, за радянською звичкою не рахуючись з чужим життям...

Як відомо, аварія на Чорнобильській станції сталася 26 квітня 1986 року через вибух на четвертому енергоблоці.

Загальна площа радіаційного забруднення України становила 50 тис. квадратних кілометрів у 12 областях. Більш як сто тисяч осіб були евакуйовані.

Також від радіоактивного забруднення постраждали 19 російських регіонів на території майже 60 тис. квадратних кілометрів з населенням 2,6 млн. осіб, 46,5 тис. квадратних кілометрів території Білорусі (23% загальної площі).

Згідно з первинною версією Консультативного комітету з питань ядерної безпеки при МАГАТЕ (INSAG), аварія на станції сталася через неправильні дії персоналу станції. Згодом доповідь комісії дещо модифікували, включивши до числа причин недосконалість типу реактора, що використався на АЕС.

Віктор Клочко, який на момент аварії був начальником Прип’ятського міського відділу КДБ УРСР 5 років тому розповів, що ще в лютому 1986 доповідав керівництву про ризики, що виникають у зв’язку з експлуатацією 4-го блоку ЧАЕС.

“В доповіді було написано чітко і зрозуміло – що на таких режимах, на яких ганяють блок, його ганяти не можна... Ми інформували, що на цьому 4-му блоці працюють на різних режимах, граничних до допустимого. Тому ми говорили, що це, можливо, може призвести до аварії”.

Від "Аратти". Хто дав право цьому ряженому гебісту перебирати на себе право вирішувати, що є божою карою?

Не так давно ще один прокремлівський "бісогон" - Нікіта Міхалков назвав "божою карою" недавній землетрус і цунамі в Японії, що призвели багатотисячних людських жертв та спричинили аварію на АЕС "Фукусіма", яку вже прозвали "японським Чорнобилем".

Чи в Кремлі вважають що тримають Бога за бороду? І чи є він взагалі, якщо дозволяє нести таку ахінею від свого імені?

* * *

Про ще один гундяєвський "перл" можна дізнатися з цього відео, де головний піп "русского міра" називає слов`ян людьми другого сорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.