Дельфіни могли ходити по землі на ногах

Автор/джерело -  © “Освітній портал”



Дата публiкацiї - 8.11.2006 04:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1387

Японські дослідники виявили нове підтвердження того, що десятки мільйонів років тому кити мали чотири кінцівки та жили не у воді, а ходили по землі.

Це перший випадок, коли задні плавці дельфіна-пляшконоса настільки чітко виражені

Таке твердження вони зробили на основі виявленої 28 жовтня поблизу узбережжя Якайами знахідки. Піймана рибалкою особина дельфіна-пляшконоса мала додаткові задні плавці, які могли бути в минулому ногами.

Це відкриття промовляє на користь гіпотези, яка стверджує, що предки дельфінів жили на суші 50 млн. років тому й потім стали жити у воді. При цьому задні кінцівки у них зникли через непотрібність.

Хоча незвичайні утворення біля хвоста дельфінів і китів були помічені й раніше, це перший випадок, коли задні плавці настільки чітко виражені. Задні кінцівки у тварини виявилися меншими, ніж передні - за розміром приблизно з людську долоню. Знайдений дельфін мав розмір близько 2,7 метрів, а його вік становив 5 років. Дельфіна передали в розташований на заході головного острова Хонсю "Музей китів Тайдзі" для проведення подальшого дослідження ДНК.

"Це воістину безпрецедентний випадок", - заявив на прес-конференції, яка відбулася 5 листопада, співробітник Токійського інституту досліджень китів Сейдзі Осумі. На його думку, додаткова пара плавців - це атавізм, що свідчить про те, що "предки дельфіна жили на суші".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.