У Азарова вже “поклали око” на гроші, які “валяються” на дорогах

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 28.04.2011 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13878

Функції по експлуатації та обслуговуванню доріг планують передати приватним компаніям.



Про це повідомив міністр інфраструктури Борис Колесніков, коментуючи указ Президента, яким затверджено положення про Державне агентство автомобільних доріг України.

За словами Колеснікова, "Укравтодору" просто змінили функції. Відповідно до указу глави держави, будівництвом доріг займатиметься Міністерство інфраструктури.

"За великим рахунком, замовником за указом президента є Міністерство інфраструктури, яке організовує роботу тендерного комітету і тендери, визначає переможців при відповідному виконанні фінансових і якісних показників. "Укравтодор", маючи свою структуру, той же ГАК "Дороги України", може брати участь у тендері і може його виграти.

У тому числі за "Укравтодором" залишається функція експлуатації автомобільних доріг, але, звичайно, нам би дуже хотілося створити умови для утворення приватних обслуговувачів. На мою думку, це надійніше, але для цього потрібне конкурентне середовище", - сказав він.

Зокрема, Колесніков відмітив, що, можливо, Міністерство інфраструктури звернеться з проханням до Міністерства фінансів на початковому етапі надати пільги з податку на прибуток тим компаніям, які займатимуться експлуатацією доріг, з тим, щоб можна було запросити в Україну європейські компанії, що мають досвід в цій сфері.

Нагадаємо, що Колесніков також заявляв, що готувати українські дороги до Євро-2012 будуть провідні світові фахівці. Так, за його словами, німецькі інженери не пізніше липня прибудуть в Україну для інспекції процесів будівництва доріг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.