Опалення у столиці подорожчає: місцева влада розпочала дерибан тепломереж

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 28.04.2011 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13880

Київрада ухвалила рішення про передачу в концесію об’єктів теплоенергетичного комплексу, які належать до комунальної власності територіальної громади Києва.

Голоси розподілилися таким чином: "за" - 62, "проти" - 22, не голосували - 8.

Рішення прийнято за основу.

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак зазначив, що умови концесії мають бути розроблені впродовж місяця, і вони мають бути такими, щоб забороняли різке підняття тарифів на комунальні послуги, а також має бути позначена мінімальна сума первинного вкладу концесіонера.

Нагадаємо, 31 березня Мінрегіонбуд затвердив порядок передачі в концесію на 49 років київських тепломереж. За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Ольги Романюк, міністерство схвалило проект рішення Київради про передачу міських тепломереж у концесію на конкурсній основі.

Концесіонер буде зобов'язаний самостійно здійснювати реконструкцію мереж в обумовлених обсягах за чітко встановленим графіком, використовуючи для цього певну частину коштів з тарифу і позикові гроші.

Зношеність київських тепломереж, за словами Романюк, перевищує 50%, причому місцева влада не може знайти необхідні кошти на їх реконструкцію. Вона нагадала, що у програмі соціально-економічного розвитку Києва на цей рік на модернізацію мереж закладено всього 18 млн грн з необхідних 900 млн грн.

Зазначимо, теплові мережі столиці зараз пеербувають в оренді у "Київенерго".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.