Липовий кримінал? Аудитори підтвердили, що Тимошенко не витрачала кіотські гроші

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.04.2011 10:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13886

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко стверджує, що кіотські гроші, отримані Україною, ніколи не витрачалися нецільовим чином.

За її словами, це також було підтверджено аудиторською компанією на замовлення уряду Миколи Азарова.

"Компанія BDО, п'ята у світі аудиторська компанія, на замовлення уряду Азарова провела аудит витрачання кіотських грошей. Висновок компанії міститься в матеріалах кримінальної справи, з якими я зараз знайомлюся. У ньому говориться, що кіотські гроші ніколи не витрачалися нашим урядом ні на які цілі ... Аудит чітко говорить про те, що гроші ніколи не списувалися зі спецрахунку", - пояснила Тимошенко.

Однак, на її думку, кримінальну справу складено з розрахунку на те, що в судах її читати не будуть, а винесуть вирок, написаний на Банковій.

"Висновок компанії міститься в матеріалах кримінальної справи, з якими я зараз знайомлюся. Аудит чітко говорить про те, що гроші ніколи не списувалися зі спецрахунку", - заявила Тимошенко.

На її думку, в суді висновок аудиторів навряд чи стане в нагоді: "Влада розраховує, що в судах спрау читати ніхто не буде".

"Просто зачитають рішення суду, надруковане в адміністрації президента. Тому нікого не цікавить об'єктивний висновок аудиторів", - уточнила екс-прем'єр.

При цьому Тимошенко стверджує, що не витрачала кіотські гроші на пенсії, а тільки теоретично допускала таку можливість.

"Я говорила про те, що якщо б мені довелося витратити ці гроші на пенсії, я б це зробила...Але я і пенсії виплатила, і кіотські гроші при цьому не чіпала. Справа просто сфальсифікована", - підсумувала екс-прем'єр.

Нагадаємо. що в квітні поточного року Генпрокуратура порушила проти Тимошенко третю за рахунком кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року.

Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень). Встановлено, що Юлія Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.