Зонд Мессенджер виявив на Меркурії гігантський хрест

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.04.2011 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13890

Зонд NASA Мессенджер виявив на поверхні Меркурія дві перпендикулярні лінії довжиною близько 100 кілометрів кожна, які перехрещують один з кратерів і утворилися при падінні метеоритів, повідомляється на сайті зонда.

Схрещені лінії вчені виявили на знімках безіменного кратера, зроблених вузькокутовою камерою NAC з роздільною здатністю 250 метрів на піксель.

"Перпендикулярні лінії, які перетинають кратер, - це ланцюжки вторинних кратерів, які виникли, коли на планету знову звалилися уламки породи, які злетіли при ударах важких метеоритів. При падінні метеоритів також утворилися два кратери по сусідству", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 березня міжпланетний зонд Мессенджер вийшов на орбіту планети Меркурій. Як повідомляється на офіційному сайті місії, о 02:45 за київським часом зонд почав гальмування, яке тривало 15 хвилин. Приблизно о 03:10 за Києвом Мессенджер вийшов на орбіту Меркурія. У цей момент апарат був на відстані 46 мільйонів кілометрів від Сонця і 155 мільйонів кілометрів від Землі. 29 березня Мессенджер вперше в історії зробив знімок з орбіти Меркурія.

Меркурій - найближча до Сонця і найменша планета в Сонячній системі. Про неї відомо порівняно небагато: практично повну карту Меркурія вдалося скласти лише в 2009 році на основі даних зонда Марінер-10, який вивчав планету в 1970-х роках, і Мессенджера. Меркурій до останнього часу був єдиною з видимих ​​неозброєним оком планет, у якої ніколи не було штучного супутника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.