Фіни побудували гідролітак вагою 70 кілограмів. Замовлення на нього вже приймаються від усіх бажаючих

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2011 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13891

Авіатор і інженер Акі Суокас (Aki Suokas) представив одномісний літальний апарат, над яким разом з колегами працював останні 10 років. Найдивовижніше в літаку - це надзвичайно мала вага, хоча дивує новинка не тільки цим.

Європейська прем’єра апарату відбулася на авіашоу AERO, що пройшло з 13 по 16 квітня в німецькому місті Фрідріхсхафені

FlyNano - не концепт і не прототип, а справжнісінький серійний продукт, який повинен надійти до продажу влітку цього року. Вже відомі ціни (25-27 тисяч євро) і в повну силу приймаються замовлення, зазначає “Мембрана”.

Довжина «наномухи» від носа до кінчика хвоста становить 3,5 метри. Розмах крил - 5 м, висота - 1,3 м. При сухій вазі апарату в 70 кіло, досягнутому завдяки карбону, з якого зроблені фюзеляж і крила, максимальна злітна вага сягає 200 кіло.

«Коробчатое крило» легко знімається для зручності транспортування і зберігання. Причіп, він же гараж, обійдеться в додаткові 5300 євро.

За даними сайту Gizmag, швидкості міні-літака варіюються в межах від 70 км/год (на воді) до 140 (у повітрі), стеля по висоті обмежена трьома кілометрами. Далекобійність апарата не перевищує 70 км.

Літак FlyNano доступний у трьох базових модифікаціях: одна електрична E 200 (з 20-кіловатним моторчиком) і двома бензиновими - «звичайна» G 240 (з двигуном 24 л.с.) і «гоночна» R 260/300 (35 к.с.).

Девіз всієї лінійки FlyNano - «Людина народжена, щоб літати».

«Він створений виключно для веселощів у польоті - без пасажирів і вантажу. Є тільки ви, FlyNano і нескінченна синява», - описують своє дітище фіни



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.