ГПУ офіційно заявляє, що Луценко не голодує

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2011 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13894

Захисниками обвинуваченого Луценка Ю.В. та його дружиною в мережі Інтернет розповсюджені неправдиві заяви про те, що нібито він оголосив голодування і з 22 квітня 2011 року відмовляється від їжі, у зв’язку з чим нібито погіршився стан його здоров’я.

Про це заявила прес-служба ГПУ.

Ці заяви не відповідають дійсності, зроблені з метою дискредитації органів слідства та тиску на нього шляхом формування хибної суспільної думки.

За інформацією керівництва Київського СІЗО, обвинувачений Луценко Ю.В., утримуючись на законних підставах у зазначеній установі, від їжі не відмовлявся і продовжує приймати її на рівні з іншими затриманими. Крім того, він регулярно отримує передачі.

Стан здоров’я Луценка Ю.В. та умови його утримання постійно контролюються і повністю відповідають установленим нормам.

Генеральна прокуратура України звертає увагу захисників обвинуваченого Луценка Ю.В. та його рідних на неприпустимість перекручування фактів та розповсюдження недостовірної інформації про стан слідства.

Між тим, сьогодні народні депутати Володимир Ар'єв та Андрій Павловський спробували знайти на робочому місці слідчого Генпрокуратури Сергія Войченка. Проте їх пошуки виявилися марними.

Депутати підготували звернення до першого заступника Генпрокурора Р.Кузьміна та слідчого ГПУ С.Войченка з вимогою термінового переведення Юрія Луценка до цивільної лікарні у зв’язку із критичним погіршенням стану здоров’я останнього.

У заяві, зокрема, зазначено: «Відмова від надання медичної допомоги розцінюється як катування, у тому числі і з огляду на міжнародне законодавство».

Депутати нагадують, що на знак протесту проти свавілля слідчих та суддів та проти застосування проти нього катувань, Юрій Луценко оголосив голодування, яке триває вже 8-й день. За наявною інформацією, працівники СІЗО мають намір вдатися до примусового годування. «Мусимо зазначити, що Європейський суд з прав людини визнав примусове годування в умовах СІЗО катуванням», - наголошується у заяві.

Народні депутати Ар’єв та Павловський вимагають від Генпрокуратури терміново забезпечити надання медичної допомоги Юрію Луценку в умовах цивільної лікарні і наголошують на суворій відповідальності згідно з законодавством України за застосування тортур.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.